PEETER PRUUS I CRISTINA MORÁN ESTRENEN LIDERAT A L’SCOTT MARATHON DE GAVÀ

L’estonià va aconseguir el triomf en uns darrers quilòmetres d’atac final. Per la seva banda, Morán es va distanciar a partir de l’equador de la cursa.

Després de la llarga espera hivernal, per fi es van iniciar les Scott Marathon 2023, deixant clar les ganes que hi havia d’un gran dia de Bike Marathon per a tots els participants. Un terreny en perfectes condicions i una seu nova al certamen, que feia preveure una jornada perfecta de mountain bike, amb ciclistes de 20 nacionalitats.

Dues opcions de recorregut: 41Km i 1500m+ i 30Km i 1000m+. Dos traçats trencacames, exigents i amb trams de camins espectaculars. L’essència Mountain Bike ben resumida en dos circuits.

A la prova llarga, amb una primera meitat de cursa dura física i tècnicament, un dels favorits a la victòria Pruus (BUFF Megamo) va començar a marcar un ritme molt fort que va fer que el grup s’estirés des dels primers quilòmetres. Ja al quilòmetre 15, Pruus, Ferrer (RR Bikers) i el seu company Ever Alejandro, van obrir un petit forat respecte a Francesc Guerra (Scott Cala Bandida), que intentava caçar-los.

Superada la meitat del traçat, Pruus seguia marcant el ritme de carrera, però Ferrer i Alejandro no cedien. Van arribar tots tres junts als últims dos quilòmetre i allà, Pruus va fer un atac definitiu. Va aconseguir la distància suficient per entrar en primera posició, parant el crono a 1:58:30. Ferrer i Ever Alejandro just per darrere. Guerra i el txec Skala van tancar el TOP 5.

En categoria femenina, Cris Morán (BTB Sport Scott Team) i Jordina Muntadas (Edibikes) es van escapar al capdavant de la prova. Totes dues es van distanciar dels seus rivals i va passar l’equador de carrera, l’asturiana va decidir atacar per buscar el triomf. Va ser sòlida i va arribar a meta en primera posició amb gairebé dos minuts sobre Muntadas. Lourdes Cayetano (Biking Point) va tancar el podi.

A la prova curta, Oriol Sans (Maxxis Biciocasión Barcelona) i Vanessa Serrano (CC Ratpenat) van ser els més ràpids a completar els 30 quilòmetres.

Així es tancava la jornada inaugural amb un ambient festiu i una meteorologia immillorable.